Nedir bu Solana Allstars?

Solana Ağı’nın topluluğu bir araya getirmek için, hem yetenek avcılığı yaptığı hem de sektörü tanıtmak için Nijerya’nın ardından Türkiye’de başlattığı bir etkinlik.

Ancak bugün bu etkinliği ben anlatmayacağım. Solana Allstars Türkiye sorumlusu Ahmet Cengiz’den dinleyeceğiz.

-Öncelikle Kimdir Ahmet Cengiz?

Ben Kadir Has Üniversitesi İşletme ve MIS bölümlerinden mezun olmuş, İsmail Hakkı Polat’ın öğrencilerinden birisiyim. Özellikle İsmail Hakkı Polat’tan bahsediyorum çünkü kendisi benim bütün blockchain eğitim ve vizyonumun şekillenmesinde birebir rol almış birisidir. Kadir Has Üniversitesi’nde eğitim gördüğüm süre içerisinde Blockchain Kulübü olan Haschain’i kurup 2 yıl başkanlığını yaptım. Ardından Türkiye’nin lider blockchain medya şirketi olan Kriptomeda’da Eray Dengiz ile birlikte UniveChain adında bir topluluk kurduk ve 1 yıl kadar bu toplulukta görev aldıktan sonra görevimden ayrıldım. Şu anda Solana Allstars Türkiye Ülke Müdürü olarak görev yapmaktayım.

Kısaca Solana ne yapar ondan bahseder misin?
Solana, yüksek performanslı ve ölçeklenebilir bir blockchain platformudur. Solana’nın temel amacı, daha hızlı ve daha ucuz işlem yapabilen bir blockchain altyapısı sağlamak ve bu sayede DeFi ,NFT ve diğer kripto varlık uygulamalarını desteklemektir. Solana, birçok diğer blockchain platformundan farklı olan benzersiz bir konsensüs mekanizması olan “Proof of History” (Tarih İspatı) kullanır. Bu mekanizma, işlemlerin sırasını ve zamanını daha iyi düzenleyerek işlem hızını artırır.
Ekosisteme giriş bariyerini düşük tutarak herkesin blockchain teknolojisinin deneyimleyebilmesini amaçlamış ve bu vizyonda ürünler geliştirmiş olan bir platformdur.  Bu sayede dünyanın en çok kullanılan  ve insanların en çok deneyimleyebildiği  blockchain platformlarının başında gelir.

-Solana Allstars’ın amaçladığı şey tam olarak ne?

Burada asıl amaç gerçekten blockchain’e ve kripto para ekosistemini eğitimli ve bilinçli bir sonraki bir milyar kişiyi kazandırmak. Bunu yaparken de düzenli olarak etkinlikler yapmamız gerekiyor. Bu etkinlikler içerisinde ise eğitim vermemiz gerekiyor. Ayrıca ekosistemin farklı kesimlerini de bir araya getirmeli ve network yapmalarını sağlamamız gerekiyor. Biz tam olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Kimsenin gitmediği ve gerçekten değerli yetenekleri kazanabileceğimize inandığımız yerlere gitmeye çalışıyoruz. Ekosisteme yeni yetenekler kazandırmaya çalışıyoruz, bu vizyonun ilk örneği de etkinliklere ilk olarak Nijerya’da başlamış olmamız olduğundan bahsedebiliriz.

-Peki insanlar neden Solana Allstars olmalı? Neden topluluğa girmeli, kazançları ne?

İnsanlar etkinliklerimize katılıp topluluğumuzda aktif olarak rol aldıklarında  blockchain teknolojisi ve kripto paralar hakkında bilgi seviyelerini genişletebilir, aynı zamanda yeni networkler kazanabilirler. Sadece bununla da sınırlı kalmayıp ekosistemin içerisinde yer almak aktif olarak ekosistemin mutfağında rol almak isteyen herkes topluluğumuzda kendisine bir yer bulabilir.  Bu topluluğu bir deneyim merkezi olarak düşünebiliriz.  Ayrıca Solana ekosistemini yakından tanımak ve iş fırsatlarından yararlanmakta, avantajları arasında sayılabilir. Bunun dışında Türkiye’deki blockchain ekosisteminde de profesyonel olarak yer almak isteyen herkesin  bu toplulukta kişisel becerilerine yönelik yer bulabileceğini söyleyebiliriz.

-Senin kişisel tecrübelerine dayalı olarak, web3’e yeni yeni giren kişilere tavsiyelerin neler olur?


Kesinlikle blockchain teknolojisinin ve bu ekosistemin içerisinde kendisini geliştirmek isteyen insanların, gelişim düzeylerinin kendilerini kişisel olarak geliştirme becerilerine bağlı olduğunu söyleyebilirim.  Ne kadar fazla ders alırlarsa veya okuma yaparlarsa yapsınlar bu ekosistemin içerisinde yer alıp ürünleri daha fazla deneyimlemeden maalesef bu felsefenin içerisinde kendinize yer bulamıyorsunuz.  Çünkü yerleşik dünya düzeninden çok farklı bir düşünce yapısının hakim olduğu bir ekosistem olduğunu söyleyebiliriz.

-Solana Allstars’ın gelecek etkinlikler ne zaman? Nereden takip edebilirler?


İstanbul’da her iki haftada bir düzenli olarak Zemin İstanbul’da etkinlik gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca Ankara, İzmir, Antalya ve diğer şehirlerimizde de etkinliklerimizi çok kısa bir zaman içerisinde başlatacağız. Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan ve WhatsApp duyuru grubumuzdan takip edip etkinliklerimizden haberdar olabilir.


Ahmet’ bu güzel sohbet için teşekkür ediyorum.

Solana Allstars twitter adresi için burayı.
Ahmet’in twitter adresi için burayı. Solana Allstars formu için burayı tıklayabilirsiniz.

Yaklaşık 2 haftalık periyotlarla, Solana Allstars ekibiyle Zemin İstanbul’da toplanıp, ekosistemi öğreniyoruz. Biz oradayız sizi de bekliyoruz.

Chain’de Kalın!


Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Prev
Nedir Bu NFT? (Non-fungible token)

Nedir Bu NFT? (Non-fungible token)

Benzersiz bir dolandırma tokenı

Next
Kimdir Bu David Chaum?

Kimdir Bu David Chaum?

Blockchain’i Satoshi Nakamoto’nun icat ettiğini zannedenlerden misiniz?

You May Also Like